Burn-out begeleiding met Running Therapie

Bent u onder behandeling bij een psycholoog voor uw burn-out klachten? Zou u graag meer willen doen aan het herstel van de burn-out? Wilt u praktisch en concreet aan de slag om ervoor te zorgen dat u blijvend herstelt? Running therapie gecombineerd met coaching kan u helpen.

Mogelijk heeft u het al gezien in het nieuws. Hardlopen (mits onder deskundige begeleiding) werkt bij het herstel van een burn-out.

Speciaal voor mensen die al onder behandeling zijn bij een psycholoog voor hun burn-out klachten, bieden wij een bewegingsprogramma met Running Therapie en praktische training van vaardigheden.

Bij de psycholoog werkt u mentaal en dus vanuit het hoofd. Een burn-out heeft echter naast een geestelijke ook een lichamelijke component. Dit lichamelijke gedeelte blijft bij de psycholoog vaak onderbelicht. Bij ons kunt u een programma volgen waarbij beweging, ademhaling en praktische opdrachten ingezet worden. Dit programma zorgt ervoor dat u zich weer energiek en krachtig voelt. Bovendien traint u vaardigheden die u in kunt blijven zetten, zodat u niet nogmaals een burn-out hoeft te ervaren.

Waaruit bestaat het programma?

  • Wekelijkse afspraak op een locatie in de natuur
  • Beweegprogramma op maat
  • Naast hardlopen (Running Therapie) zijn ook andere vormen van duursport mogelijk
  • Begeleiding door een gecertificeerde professional
  • Praktische oefeningen en tips voor burn-out herstel om direct in de praktijk te brengen
  • Versterkt het herstel van de burn-out en de behandeling van de psycholoog
  • Inzicht gevende opdrachten
  • Persoonlijk terugval preventie plan
  • Meer energie en een fitter gevoel

Burn-out en sport

Recent onderzoek heeft aangetoond dat hardlopen, onder professionele begeleiding van een Running Therapeut gespecialiseerd in burn-out begeleiding, helpt bij de behandeling van werkgerelateerde vermoeidheidsklachten. Voor meer informatie: Burn-out en hardlopen – een update van het RUNtervention onderzoek.

Het is echter zeer onverstandig om te gaan sporten zonder begeleiding van een deskundige op het gebied van burn-out, vermoeidheid en stressklachten. Veel sporten roepen een prestatiedrang in ons op en een fanatieke uitoefening ligt op de loer. Hierbij worden grenzen overschreden om te presteren en/of te winnen en dat kost energie. Bij de burn-out begeleiding van BRN-OUT wordt een programma op maat samengesteld en leert u duurzaam bewegen om meer energie te krijgen.

Wilt u meer weten over burn-out begeleiding of running therapie? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Burn-out coaching met running therapie