Week van de Werkstress

Sinds 2014 organiseert het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid elk jaar de week van de werkstress. Dit jaar is de week van de werkstress van 12 tot en met 16 november. Gedurende deze week zetten veel organisaties zich in om werkstress te bestrijden en werkplezier te vergroten. U kunt alle organisaties en initiatieven zien op de website Week van de Werkstress

BRN-OUT geeft deze week gratis sessies running therapie. Beweging is één van de bewezen manieren om stress te verlagen en de weerbaarheid tegen de effecten van chronische stress te verhogen. Beweging dient echter wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Running therapie is bij uitstek geschikt om chronische stress te voorkomen en de processen in het brein gunstig te beïnvloeden.

Running Therapie

Running therapie is niet gelijk aan hardlopen. Hardlopen is prestatiegericht en heeft als doel om grenzen te doorbreken. Na een goede hardlooptraining kan je moe zijn. Running therapie bij werkstress is gericht op het welzijn en “inspannen ontspannen”. Het tempo is anders, de duur is anders en de training is anders. Meest belangrijk is het gevoel na de training. Na running therapie kan je je lichamelijk en geestelijk fitter voelen dan voor de training.

Wil jij ook actief bezig gaan met stressklachten, werkstress of zelfs burn-out klachten? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier en plan een gratis sessie running therapie met één van onze running therapeuten in.

Wat heb je nodig?

Sportkleren, sportschoenen en de wil om te bewegen.

Wat is niet nodig?

Goede conditie, houden van hardlopen, super sportief zijn, een afgetraind lichaam of geheel blessure vrij zijn. Daarnaast zijn specifieke hardloop kleren, een sporthorloge of hartslagmeter ook niet nodig.

Werkstress tegengaan en werkplezier vergroten

Onze gecertificeerde running therapeuten zijn gespecialiseerd in het inzetten van beweging als middel om burn-out en stressklachten te behandelen.

Het gratis aanbod geldt tijdens de week van de werkstress (12 tot en met 16 november 2018). Mocht u niet kunnen en wel behoefte hebben, neem dan contact met ons op. Wij kunnen het altijd anders inplannen.

De running therapie wordt in principe gegeven in Amsterdam. Op verzoek kan het ook op een andere locatie ingepland worden.